TRGOVINA

TRGOVINA
Posebnost trgovine s spominki je ob njih samih  tudi njena oprema. Trgovina je namreč opremljena z replikami pohištva, kakršnega so nekoč imele trgovine z mešanim blagom na severu-vzhodnem območju Slovenije. Ponudba temelji na izdelkih domače in umetnostne obrti izdelovalcev slovenjebistriškega območja in izven. Izdelki nosijo certifikat obrtne zbornice Slovenije.
Ob pestri ponudbi, ki jo trgovina nudi, pa nas na zanimiv in dinamičen način pritegnejo tudi predmeti iz Arkove etnološke zbirke, ki so del muzejske ponudbe na gradu. Slednji soustvarjajo prostorsko zasnovo trgovine in pričajo o vsakdanjem in prazničnem življenju ljudi z območja Pohorja, Kozjanskega in okolice Slovenske Bistrice.
Zaradi vseh teh stvari je že sam obisk trgovine s spominki posebno doživetje. Trgovina  se nahaja v pritličju v jugovzhodnem traktu gradu.
Ob sprejemni pisarni, ki je povezana s trgovino s spominki, pa je možen tudi nakup knjižnih izdaj Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica, katerih vsebina je vezana na dediščino slovenjebistriškega območja, in drugih tematsko sorodnih publikacij.