Odprt je razpis za razstavo Od tradicionalne do sodobne keramike – Zgodba o dvorihtniku

Lončarska dediščina v sebi skriva številne zgodbe, ki so navdih tudi za sodobno oblikovanje. V času V. mednarodnega trienala keramike UNICUM 2023 bo v Razstavišču Graslov stolp v Slovenski Bistrici med 2. junijem in 3. septembrom 2023 potekala spremljevalna razstava z naslovom Od tradicionalne do sodobne keramike – Zgodba o dvorihtniku.

Letošnja izvedba spremljevalne razstave Od tradicionalne do sodobne keramike v Slovenski Bistrici bo že peta po vrsti. Kot del spremljevalnega programa trienala bo pokazala raznolikost na področju oblikovanja in razvoja avtorske keramike tako v tradicionalnem kot v sodobnem načinu likovnega izražanja. Razpis je odprt za vse, ki ustvarjajo v tem mediju individualno ali v okviru društev keramikov.

Tema letošnje razstave je Zgodba o dvorihtniku. Gre za posodo, ki se je uporabljala za prenašanje hrane (dveh riht – dveh jedi) na polja in pozneje tudi v tovarne. Dvorihtnik tvorita z ročajem povezani posodi s pokrovoma, v katerih pripravljene jedi dolgo ostanejo tople in sveže.

Rok za prijavo je 10. april 2023. Izbor del bo na podlagi prejetih prijav opravila strokovna žirija.
Podrobnejše informacije najdete v razpisu.

RAZPIS

PRIJAVNICA