V Razstavišču Graslov stolp razstavlja Silvo Malovrh »Z barvo in obliko nagovarjam« in spremljevalne razstave Eve Pavle Malovrh »Notranje podobe«

Spoštovani,

Ljudje smo socialna bitja, ki imamo naravane danosti za sporazumevanje. Največkrat to počnemo z govorom, poslušanjem, gibi, tipanjem ter gledanjem. Da bi poskušali produktivno uporabiti te čute, rabimo sogovornika ali pa moramo biti nagovorjeni, potrebujemo okolje z dražljaji.

Dovolite, da sem tokrat jaz vaš sogovornik in vas ob mojem pomembnem prehodu polovice centenarija, nagovorim na svoj način – z barvo in obliko. Kar nekaj časa je že, kar sem se začel ukvarjati z raziskovanjem, izdelovanjem in plasiranjem vizualno materializiranih podob – tako poklicno kot zasebno. Podobe, ki jih lahko vidiš, občutiš in potipaš so moj vsakdan, ki me razveseljuje. Zato Vas z veseljem vabim na otvoritev in ogled razstave kjer sem na ogled postavil svojo zgodbo, podobe, ki vas bodo nagovorile z barvo in obliko. Zelo bom vesel, če bo moj nagovor imel meni drage sogovornike, gledalce in opazovalce, ki jim je blizu lepota, navdih in ustvarjalnost. V tem nagovoru mi bo pomagala tudi hči Eva Pavla s svojim prispevkom, s podobami, ki nagovarjajo na njen lasten način.

Veliko doživetega sporazumevanja, zaznavanja in občutenja vam želiva!

Silvo Malovrh in Eva Pavla Malovrh