V galeriji grad v gradu je na ogled razstava arhitekta Branka Kraševca (1926 – 2016), do 30. novembra 2019

Branko Kraševac je bil vodja obrata aluminijskih konstrukcij in vodja projektivno razvojnega biroja tovarne Impol, nato vodja projektivno-konstruktivnega biroja obrata Montal. Sodeloval je tudi kot strokovni svetovalec obratovodje za aluminijske konstrukcije v Slovenski Bistrici. Od leta 1978 je v okviru podjetja Projekta inženiring Ptuj vodil biro specialne arhitekture. Leta 1989 pa je postal samostojni industrijski oblikovalec.
Na območju nekdanje Jugoslavije je postal eden od vodilnih oblikovalcev fasad in fasadnih elementov, zlasti pa oblog iz aluminijeve pločevine in litega aluminija. Je tudi avtor prve obešene fasadne obloge iz samonosilnih fasadnih aluminijevih elementov (Metalka).
V evropskem prostoru je različne rešitve aluminijastih fasadnih oblog zasnoval na javnih, poslovnih in hotelskih objektih, tako  v Atenah, Kijevu, Varni, na območju nekdanje države pa v Beogradu, Mrkonijć gradu, Novem Sadu, Osijeku, Prijedoru, Sarajevu, Tuzli in Zagrebu.
Za svoja dela je prejel številna strokovna priznanja in tudi nagrado Prešernovega sklada.

Poslovna stavba Metalka v Ljubljani za katero je arhitekt Branko Kraševac leta 1968 prejel Prešernovo nagrado za kreativno delo na področju industrijskega oblikovanja.
Javna vodstva po razstavi bodo 22. oktobra, 19. novembra in 26. novembra.
Vsa  javna vodstva se bodo pričela ob 17.00.