sobota, 1. september 2018, ob 19.30: starobistriški večeri – koncert eroika aromatika

Kategorije:Novice
GOSTJE VEČERA: VOKALNA SKUPINA VIVERE IZ SLOVENSKE BISTRICE
Eroika Aromatika vabi na romantično doživetje na prostem. V čudovitem okolju, pod zvezdnatim nebom bo koncert najlepših melodij, spogledovanje klasike s sproščenim popom.  Harmonija glasbe, harmonija glasov in harmonike. Prepletanje poznanih refrenov, sproščenega klepeta, smeha in dobrega počutja. 
Miha Zabret, zdravnik, ki s petjem lajša bolečine in lepša dneve pacientom. Njegova specializacija je   kirurško in nekirurško zdravljenje vsega med čelom in spodnjim delom vratu. Ta del pa je tudi sicer njegov adut, saj se je težko odločil med zdravniškim in pevskim poklicem, vztrajal je na obeh polih in poleg medicinske fakultete končal tudi večletno izobraževanje solopetja pri priznanih profesorjih doma in v tujini.
Mihael Strniša, profesor glasbe, ki s petjem in harmoniko pričara nasmeh in vabi na ples. Profesor solopetja znanje prenaša na mladi rod in veliko potuje, saj nastopa doma in v tujini ter je prejemnik številnih mednarodnih nagrad. Družbo mu dela harmonika, njegova druga strast, zato ob solopetju v tujini študira tudi harmoniko. Šarm solopetja in tanga, podajanje nežnih čustev in ognjevite strasti je njegova posebnost.
 Gašper Banovec, solopevec, ki s petjem v filharmoniji, operi ali komornem zboru polepša dan in začini večer. Redni član Zbora slovenske filharmonije kot solist nastopa tudi v operi, za srce in dušo pa si privošči še petje v komornem zboru, deluje kot korepetitor. Pel je tudi v vokalni skupini, prepotoval ves svet in bil uspešen na mnogih mednarodnih tekmovanjih. Višina je njegova dodana vrednost, na posluh in pogled.
Iskreno in sproščeno, želeno in pričakovano. Koncert najlepših melodij v najboljši družbi.
Avtor: